バイオ機能材料
 研究教育分野
  多糖構造解析G

Research and Education Field of The Bio-functional Materials,
Research Group for The Structural Propaties of Polysaccharides

多糖を中心に、バイオベースマテリアルの構造解析をおこなっています。
We research on structural analysis of biobased materials, mainly polysaccharide.

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ACTIVITY

綿岡の構造解析関連の論文や研究発表について記録しています。多糖以外の共同研究も含みます。

My papers and research presentations related to structural analysis are recorded. It also includes joint research other than polysaccharides.

For 2016 and later, Click here for 2010-2015, Click here for before 2009

2024(R6)

Journal&Book etc.

  • “ウィーン滞在記”, 綿岡 勲, 繊維学会誌 2024, 80(1), 36-39
    DOI: 10.2115/fiber.80.P-36
    [Article][First Author][Corresponding Author]
  • Presentation

  • 2023(R5)

    Journal&Book etc.

  • “Gelation of tamarind seed xyloglucan in sucrose aqueous solution as observed by small-angle X-ray scattering”, Isao WATAOKA, Hatsuho TAKEMITSU, Kenta YAMANISHI, Yumeo SUZUKI, Yoichiro UNO, Kazuhiko YAMATOYA, Shinichi KITAMURA, Kanji KAJIWARA, Food Hydrocolloids 2023, 145, 109061(on Web)
    DOI: 10.1016/j.foodhyd.2023.109061
    [IF(2023)=10.7][SiteScore(2023)=19.3][First Author][Corresponding Author]
  • Presentation

  • “小角X線散乱法によるゲル化機構の解析”, 綿岡 勲 食品ハイドロコロイドセミナー2023(食品ハイドロコロイド研究会), 東京海洋大学白鷹館 2023/10/02
    [招待公演(セミナー講師)]
  • 2022(R4)

    Presentation

  • “キシログルカン-ショ糖水溶液のゲル化挙動について”, 綿岡 勲, 竹満初穂, 山西健太, 宇野陽一郎, 大和谷和彦, 北村進一, 梶原莞爾, 日本食品科学工学会第69回大会, On-line 2022/08/24-26
    [一般発表]
  • 2021(R3)

    Journal&Book etc.

    2020(R2)

    Journal&Book etc.

    2019(H31&R1)

    Journal&Book etc.

    Presentation

    2018(H30)

    Journal&Book etc.

    Presentation

    2017(H29)

    Journal&Book etc.

    Presentation

    2016(H28)

    Journal&Book etc.

    Presentation

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